Ο Firefox, ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers που ανήκει στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έκανε τα πρώτα του βήματα πριν ακριβώς 8 χρόνια όταν και κυκλοφόρησε η πρώτη του επίσημη έκδοση.
Σε μήνυμα του ο Johnathan Nightingale, αντιπρόεδρος του Firefox Engineering, αναφέρει ότι ο αρχικός σκοπός της Mozilla ήταν η πρόθεση να αλλάξουν τα δεδομένα στο Web από μια κοινότητα ανθρώπων που καταλάβαιναν τη δύναμη του και που έβαζαν τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη έτσι ώστε να χτιστεί κάτι εκπληκτικό.

Στο ίδιο μήνυμα του ο Nightingale αναφέρει ότι η αποστολή τους δεν έχει αλλάξει παρά την αλλαγή του Web. Έτσι με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, «η Mozilla βάζει πρώτους τους χρήστες και οδηγεί το Web προς τη διαφάνεια και τη διαλειτουργικότητα».

Τον τελευταίο χρόνο ο Firefox έγινε πιο γρήγορος, πιο ασφαλής και εύκολος στο χειρισμό ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα και στο Android με μια νέα έκδοση. Το 2013 αναμένεται να κάνει άνοιγμα προς τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζοντας ήδη το Social API με το οποίο θα υπάρχει καλύτερη διασύνδεση τους με το Firefox.

Site: 8 χρόνια Firefox

http://www.insomnia.gr/_/articles/op...-firefox-r4014